SALE / ACTIE : tot 30% KORTING bij Matrassenplaats B.V.

Latex Matrassen

Latex Matrassen

Latex matrassen

Een latex matras is een matras met een kern van latex (=rubber). Latex is van nature veerkrachtig en biedt daardoor goede ondersteuning. Latex is ook heel rekbaar en flexibel maar neemt slecht vocht op en is relatief warm omdat het niet goed ventileert, met uitzondering van Talalay latex.

Ventilerend vermogen en vochtopname zijn basis principes voor het vervaardigen van een goed matras. In mijn optiek is latex dus niet echt ideaal om matrassen van te maken.

 

Enkele eigenschappen van natuurrubber zijn: grote veerkracht en de grote rekbaarheid. Die grote rekbaarheid maakt een perfect ondersteunende en druk verminderende ondersteuning mogelijk.

 

Latex matrassen hebben bijna altijd een kern van een mix van natuurlatex of natuurrubber met synthetisch latex. Meestal is het een combinatie van beide. Een 100% natuurlatex matras kan helemaal niet want dan zou het vloeibaar zijn (latex melk) en zal dus altijd gemixt worden met een additief.

 

De levensduur van latex

De levensduur van een natuurlatex matras is ongeveer 7-10 jaar.

 

Conclusie

Een latexmatras is een veerkrachtig matras dat veel steun biedt maar is ook een relatief warme matras dat niet zo goed vocht opneemt (het blijft rubber). De levensduur is niet echt bijzonder lang. 

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.